Bucuria învierii
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 01/08/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Bucuria învierii Domnului Isus în viața noastră aduce inevitabil roada Duhului în noi, și pentru că nu o rodim noi, suntem copleșiți de bucuria învierii Lui, iar Duhul Sfânt pune viața noastră în acțiune, onorând și glorificându-L pe Regele cel vrednic de glorie. Din roada Duhului, mai întâi suntem umpluți noi încontinuu, revărsându-se în jurul nostru aceeași binecuvântare cu care am fost și noi binecuvântați. Gal. 5:22-23. Când primim Harul suntem plini de roada Duhului și atunci ce vom da în jur? ? Vom da har în persoana lui Isus Hristos, iar roada Duhului va curge în pace și odihnă. Când primim în noi legi, reguli, tradiții, cu limba vestim harul care vine doar din minte și cu inima aplicăm legile și tradițiile noastre, în care nu este milă, ci condamnare, judecată și, și mai tare, judecată pentru alții și milă pentru noi.

Bucuria învierii Domnului Isus în noi este atât de puternică, pentru că atunci când EL S-a ridicat biruitor din mormânt, ne-am ridicat, am înviat și noi împreună cu El, fiind glorificați împreună cu El, fiind umpluți cu roada Duhului, răscumpărați din păcat, transferați din împărăția celui rău în Împărăția LUI și făcuți părtași sfințeniei LUI, înfiați în familia LUI și primind drept de fii ai lui Dumnezeu. Ce identitate măreață și sigură! !

”Care a fost dat din pricina fărădelegilor noastre și a înviat din pricină că am fost socotiți neprihăniți.” Rom. 4:25b.

Păcatul a fost pus asupra lui Isus și îngropat, iar atunci când El a înviat, noi deja am fost socotiți neprihăniți. Dacă mai cauți încă neprihănirea ta, înseamnă că pentru tine Hristos nu a înviat. Când Isus va învia pentru tine, vei fi sigur de neprihănirea Lui și de mântuirea ta.

Poți să crezi, să recunoști neprihănirea lui Hristos în tine? ? Poți să-i spui celui rău când uneltește în viața ta: ”da, am căzut, dar pentru că nu am neprihănirea mea ca justificare, ci neprihănirea Lui, eu îți spun pleacă, nu ai câștigat nimic; eu sunt neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos, pentru că nu am primit-o prin puterea mea, nu o am prin puterea mea și nu o voi sfârși prin puterea mea. CEL ce m-a înviat împreună cu El m-a făcut asemenea Fiului Său, dându-mi drept de fiu al LUI. Nimeni nu mă va smulge din familia LUI. Niciun tată de pe pământ nu-și dezmoștenește fiul când acesta îi face rău, și chiar de se răzvrărește, fiul este tot fiul lui. Și, mai mult, noi suntem cetățeni ai cerului, așezați cu Hristos în Dumnezeu, pe acest pământ călătorim în pace și odihnă, căutând să smulgem cât mai mulți fii din împărăția celui rău și să-i plantăm în Împărăția dragostei LUI. Rom. 5:1,8-11.2 Corint. 5:21.

Deci, fiindcă avem neprihănirea Lui în noi, bucuria învierii ne-a umplut viețile cu toată roada Duhului, care nu este ca o băltoacă, ci ca un râu ce dă peste mal. Iar dacă mai umblăm după neprihănirea noastră, câștigată prin forțele noastre, după zeci de ani de pocăință, încă punem la îndoială că suntem într-adevăr mântuiți. Ce confuzie! ! !

Mulțumim, Tată, pentru bucuria învierii Domnului Isus Hristos și plinătatea Duhului revărsată în noi prin roada LUI! Suntem biruitori doar, doar prin Isus Hristos!

Amin. Glorie Celui Înviat și Înălțat; Care a fost, Care Este și Care vine!!! Maranata!!!
Adăugat în 04/08/2016 de Ioanhapca
Aleluiaaa și glorie Luiii!!!
Adăugat în 06/08/2016 de Maria18
Statistici
  • Vizualizări: 1422
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni