Despre sezoanele vietii
Autor: J. Maxwell  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de simona-cornelia in 16/07/2016
    12345678910 8.33/10 X
Media 8.33 din 3 voturi

Va scriu putin dintr-un capitol din cartea lui Maxwell ,  Liderii buni pun intrebari extraordinare.  


"Spre exemplu fiecare sezon are un inceput si un sfarsit. Vietile noastre nu sunt statice. Chiar daca o persoana alege sa nu se dezvolte, viata tot nu ramane la fel.

In timp ce ne aflam intr-un sezon anume al vietii ar trebui sa facem atunci tot ce putem. De foarte multe ori, oamenii nu dau tot ce au mai bun, crezand ca pot recupera mai tarziu. Nu inteleg insa faptul ca, odata ce sezonul a luat sfarsit , de cele mai multe ori ei nu se mai pot intoarce. Nu mai primesc o alta sansa. Cand vine noul sezon, trebuie sa fim pregatiti sa facem schimbarile potrivite pentru a contiuna sa avansam. 

  Un alt adevar este acela ca sezoanele vin intotdeauna secvential. Primavara urmeaza dupa iarna . Toamna vine dupa vara. Nu avem nici un control asupra ordinii in care anotimpurile pamantesti isi fac aparitia. Acelasi lucru este valabil si cu sezoanele succesului. Nu poti culege roadele vietii fara sa fi plantat mai intai seminte. Totusi, multi vor sa-si petreaca intreaga viata in sezonul recoltelor- ceea ce este practic imposibil. 

   Fiecare dintre noi este responsabil pentru felul in care isi administreaza sezoanele propriei vieti. Tuturor ni s-au dat seminte. Cu toti trebuie sa induram furtuni si secete . Si depinde de noi sa cultivam mai multe "recolte" pentru viata, in acelasi timp.  Fermierii stiu ca fasolea, cartofii, rosiile , porumbul si bumbacul se pot creste in acelasi timp. Totusi ele se culeg in perioade diferite . In acelasi timp trebuie sa recunoastem ca putem sa ne aflam intr-un anotimp al vietii de familei, intr-un alt sezon al vietii spirituale si intr-un alt nivel al vietii de leaderschip. Trebuie sa facem ceea ce este potrivit pentru acel sezon in fiecare domeniu si sa ne ocupam de fiecare lucru pe rand, daca vrem sa incepem sa strangem recolte. 

    Ecleziastul spune: "Este cate un moment pentru toate si un anotimp pentru fiecare activitate de sub binecuvantarea cerului." Multi o dau in bara pentru ca nu reusesc deloc sa sincronizeze timpul si locul in anotimpul din viata lor . Uneori , esecul lor nu are nimic de-a face cu determinarea sau vointa, ci apare ca urmare a eforturilor de a iesi din schema potrivita. Cand se intampla acest lucru devin frustrati si incep sa creada ca le este imposibil sa realizeze ceva semnificativ, ceea ce duce la descurajare. Cred ca e posibil ca toti oamenii sa culeaga o recolta bogata, in functie de abilitatile lor, dar trebuie sa invete secretul de-a stapani fiecare din cele patru anotimpuri."


Dumnezeu sa ne ajute sa meditam bine la sezonul in care suntem si sa facem tot ceea ce ne sta in putinta,  pentru a insamanta cat de mult, astfel incat in sezonul de toamna care vine negresit in viata fiecaruia sa avem multa recolta. 


fedorciuc simona

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1454
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni