Spalarea mainilor
Autor: Ciprian Muresan  |  Album: Invataturi si sfaturi din psalmii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 15/07/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Referințe

Imi spal mainile in nevinovatie si asa inconjor altarul tau, Doamne,  ca sa izbucnesc in multumiri si sa istorisesc toate minunile Tale. Psalmul 26:6,7.

Un Psalm binecuvantat, acest  psalm 26. In mijlocul nedreptatii sa strigi dupa dreptate. In mijlocul nevinovatiei, si totusi, sa fi nedreptatit. O incredere fara sovaire in Dumnezeu, o umblare in nevinovatie, si totusi  sa ajunga in fata  cuptorului de foc. Doar acei rarunchi si acele inimi sunt trecute prin cuptor, acelea nevinovate, acelea ale acelor care se incred  fara sovaire in  Domnul. Stii ca, daca  nu  ajungi sa te increzi fara sovaire in Domnul, si totusi  ajungi in cuptor, s-ar putea ca acel cuptor sa nu il mai treci. Cuptoarele din Babilon nu erau pentru cei vinovati, ci pentru cei nevinovati. Sadrac, Mesac si Abed Nego au intrat in cuptor, si au ramas cu incredere in Dumnezeu  fara sovaire. Cuptoarele nu sunt pentru lume. Un singur cuptor va fi pentru lume, cel de la sfarsitul veacului, in iazul cu foc. Crestinii aici, trec prin cuptoare, ceilalti trec pe langa ele. Uitati-va la David, ca in timp ce inima si  rarunchii erau pregatiti pentru cuptor, ochii lui erau indreptati intotdeauna catre bunatatea lui Dumnezeu. Picioarele lui  umblau in adevarul lui Dumnezeu. Mintea lui  si cugetul lui curat nu il lasa sa sada  impreuna cu oamenii mincinosi, iar, desi  oamenii vicleni roiau in jurul lui, el nu mergea cu ei. David avea alegeri, facea alegeri, isi alegea prietenii ( oameni evlaviosi, sfinti, care erau in tara). Pe vremea lui David era o adunare speciala, care a ramas pana in ziua de azi. Adunarea celor care fac raul. Si singura de altfel pe care  David o ura. Mai trebuia un lucru. E bine ca ai inima si rarunchi  incercati in cuptor. E bine ca ai picioare care  umbla in adevar. E bine ca  ochii tai privesc  spre bunatatea lui Dumnezeu. E bine ca  ai incredere fara sovaire in Dumnezeu.  Dar acestea par a fi doar inceputul.

Mainile! Da, mainile tale, aceste maini pe care le folosesti ca sa mananci, sau ca sa lucri, sau ca sa butonezi internetul. Cand ti-ai spalat ultima data mainile in nevinovatie? Voi, care predicati pe Domnul, cand v-ati spalat mainile in nevinovatie? Voi, care urcati la altar, faceti voi spalarea mainilor in nevinovatie? Aveti voi mainile nevinovate? Nu trebuie sa imi raspunzi mie, dar  haideti sa ne cercetam aici. E vizibil fratilor ca  nu mai este respect pentru altarul Domnului, e vizibil ca nu mai este frica de prezenta lui Dumnezeu. E vizibil ca  altarul este inconjurat cu maini  vinovate. Altfel arata un om care  inconjoara altarul cu maini nevinovate. Uitati-va ce zice David : 'ca sa izbucnesc in multumiri si sa istorisesc toate minunile Tale.". Va fi belsug de multumiri la altar. Acela cu mainile nevinovate izbucneste  in multumiri, apoi se apuca si istoriseste  toate minunile lui Dumnezeu'. Se intampla asta oare cu noi? Se intampla asta oare cu tine, ce tot urci la altar, si zici ca faci slujbe? Luati-l ca pilda pe Pavel, in mai toate scrierile lui, vorbeste de multumiri, vorbeste de minunile lui Dumnezeu, de tainele lui Dumnezeu, de taine ale Imparatiei, da acolo din inchisoare, acolo in lanturi, si totusi linga altar, si totusi nevinovat, si totusi  cu maini nevinovate.

E timpul de schimbare. E timpul ca  sa se inceapa  a se rezidi pe vechile daramaturi, pe temelia pusa de apostoli. E timpul cand, fara sovaire,  trebuie sa ne incredem in Domnul. Sufletul tau si viata ta este scumpa inaintea Domnului. Haideti sa binecuvantam pe Domnul in mijlocul nostru, sa ne indreptam inimile inspre El, sa ne indreptam caile inspre El, sa ne indreptam ochii inspre bunatatea Lui, sa nadajduim in harul care este, si in harul care ne va fi adus. Haideti sa ne spalam mainile in nevinovatie, si nimeni sa nu umble cu viclesug fata de frati! Si farisei isi spalau mainile, si mai ales cand intrau la slujire, dar nu in nevinovatie, ci in nevinovata apa. Isus Hristos vine! Maranatha!

Ciprian Muresan, Irlanda,

15.07.2016



Sfânt şi vrednic de luat în seamă mesaj; fiţi binecuvântat frate.
Adăugat în 15/07/2016 de floridinmaracineni
Amin sora Flori. Cu toti sa fim binecuvantati de Domnul.
Adăugat în 24/07/2016 de MihailCiprianMuresan
Statistici
  • Vizualizări: 2126
  • Comentarii: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni