Lege sau DRAGOSTE
Autor: Rodica Pele  |  Album: Margaritare  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de rodicapele in 10/07/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Mă gândeam la o persoană care nu a avut niciodată o Biblie și primește una. O deschide și citește prin Vechiul Testament unde poporul evreu avea de păzit 600 legi și multe din ele dacă nu erau păzite aveau pedepse foarte aspre. In alte locuri pedeapsa ,,ochi pentru ochi”, ,,mână pentru mână”. Când citești toate acestea, te gândești ce Dumnezeu este acesta doar pedepsește, totul pare așa de rece și lipsit de dragoste.
De multe ori auzim că se spune: ,,Biblia este scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu pentru om”. Dacă rămâi cu citirea Bibliei doar la Vechiul Testament, probabil ai spune nu prea pare o scrisoare de dragoste, atâtea legi, pedeapsă, răzbunare, etc. Dar Slavă Domnului că Biblia are și cea de a doua parte Noul Testament în care putem vedea dragostea lui Dumnezeu arătată omenirii dând pe singurul lui Fiu să moară pentru păcatele noastre. Tot aici găsim atâtea îndemnuri să ne iubim unii pe alții. Sub lege, când greșeai erai pedepsit, dar sub har ți se dă șanșă de îndreptare pentru că dragostea acoperă,dragostea iartă. Chiar dacă noi trăim în vremea harului și dragostea lui Dumnezeu ar trebui să fie simțită de un necredincios în momentul cănd se apropie de noi sau când se apropie de casa Domnului, de la intrare și până la amvon. În multe biserici simți acea atmosfera rece a legii, a judecății și dragostea lipsește. Un păcătos când merge într-o biserică nu are nevoie de fețe care să-l judece în mintea lor cum este îmbrăcat, ce poartă… El are nevoie să întălnescă fețe pe care să citească dragoste necondiționată, acceptare așa cum este. Și oricât încercăm de multe ori să ascundem, fața noastră spune ce avem în inimă când ne uităm la un om. Biblia ne spune că mulțimi de oameni îl urmau pe Isus. Eu cred că fața lui și felul cum privea oamenii transmitea dragoste, aceptare, nicidecum judecată și respingere. Doar dragostea a putut să atragă atâția păcătoși la El și să fie schimbați radical. Sunt atâtea mărturii și azi cum drogați, criminali, prostituate, sunt schimbați de dragostea lui Dumnezeu prin persoane care le-o arată.
Fiecare om de pe pământ are nevoie să fie iubit pentru că așa am fost creați cu această nevoie în viața noastră.Toți care ajung să facă tot felul de lucruri rele este tocmai din cauza că poate de copii nu au primit dragoste și atunci ca să atragă atenția asupra lor fac acele lucruri rele. Ei spun într-un fel ,,am nevoie să fiu iubit”. În Cântarea Cântărilor 8:6 scrie: ,,…dragostea este tare ca moartea”. De ce Solomon a comparat dragostea cu moartea? Cine se poate împotrivi morții,… împărați, milionari, cei mai puternici luptători? Nimeni dintre oameni, tot așa și dragostea este tare nimeni nu se poate împotrivi ei. Când iubești dăruiești dragoste. Oricât ar fi un om de rău cedează pentru că de fapt el tânjește să fie iubit. ,,Cine iubește pe alții a împlinit Legea”. (Romani 13:8) Deci când iubești pe aproapele tău împlinești toată Scriptura, pentru că Legea este Vechiul Testament iar Dragostea este Noul Testament. Tot Romani 13:8 spune ,,Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții, căci cine iubește a împlinit Legea”. Dragostea nu este doar o poruncă ci este o datorie. Datoria pe care o avem este să ne iubim unii pe alții, deci dacă nu iubim voluntar va trebui să iubim din datorie. Avem o datorie față de Dumnezeu care ne-a iubit întâi și ne-a arătat exemplu cum trebuie să iubim. Cred că cel mai plăcut și primit mod de a ne iubi unii pe alții înaintea Domnului, este să iubim cu toată inima. Doar atunci vom aduce bucurie Tatălui din cer. Să iubim necondiționat ,,Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: ,,Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți”. (Galateni 5:14)
Un proverb spune: ,,Să trăiești fără a iubi este ca și cum ai cânta la o chitară fără corzi”. Toată valoarea chitării este în corzi, tot așa toată valoarea unui om este în IUBIRE. Iubirea se înmulțește dăruind-o. Realizezi cât de multă ai doar când începi să o dăruiești. Și doar când iubești pe cei din jur realizezi cât de multă nevoie are fiecare să fie iubit.
 IUBIREA este singura armă care avem dreptul să o  folosim ,,împotriva” fiecărui om.
 
 IUBEȘTE fiecare OM !


 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1120
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni