El, Cuvântul!!
Autor: Maria Nechita  |  Album: Ploaia târzie  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Maria18 in 02/05/2016
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

"Ioan:1-1-2. "La început era Cuvântul şi Cuvântul era cu Dumnezeu şi Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu."

Multe comentarii, multe tradiţii ale oamenilor fireşti, au umplut bibliotecile şi inimile oamenilor, care pur şi simplu nu pot înţelege lucrările Duhului lui Dumnezeu, aducându-i în punctul de a crede o minciună a celui rău, cum că, "Cuvântul" din acest verset este Isus, însă El, nu este Dumnezeu ci: "un dumnezeu" la fel ca oricare dumnezeu al veacului, un dumnezeu cu d mic. Oricum, oameni de acest soi au fost şi vor fi, însă Domnul Isus este DUMNEZEU din DUMNEZEU adevărat, El străluceşte indiferent, de ce iniţiază în minţile oamenilor, cel rău.

El era la început cu Dumnezeu. 

La care început era "Cuvântul, Isus" cu Dumnezeu?? Pentrucă în Ps.90-2 zice: "Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!!"

Mulţi din cei care se numesc creştini, cred că Isus Domnul nostru este doar de la întruparea Sa, în fecioara Maria. S-a născut pe pământ, a fost un om bun, cum nimeni altul, a fost omorât de cei răi, a înviat şi noi putem să avem prilejiuri de sărbători. Începutul de care zice Ioan, este începutul creaţiei, la care au luat parte Tatăl, "Fiul şi Duhul Sfânt. Foarte interesant. În Genesa 1:1 vedem pe Tatăl, Fiul Şi Duhul Sfânt. Apoi în vers. 26a Dumnezeu a zis: Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră." În vers. 27a. "Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său." În Ioan 14:23c."Noi vom veni la el şi vom locui împreună cu el." Vorbeşte Isus despre cei ce-L vor primi pe El. NOI: Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt. Unu ori Unu ori Unu egal Unu egal DUMNEZEU din Dumnezeu, fără început şi fără sfârşit. 

Oricâtă iscusinţă crede omul că arată, nesocotind şi tăgăduind pe Dumnezeu, care se manifestă în cele trei persoane, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, se înşală amarnic, iar Dumnezeu zice că iscusinţa care nu vine de la El este NEBUNIE, iar într-o zi fiecare va înţelege adevărul măreţ: Tatăl, Fiul, Duhul Sfânt egal Dumnezeu. Unitatea dintre Ei nu o poate înţelege "omul vechi" ci doar un "om nou " în Hristos.

Din veşnicie în veşnicie Tu eşti Dumnezeu.

Cine ar putea să socotească, în această veşnicie, câte începuturi au fost, ori nu au fost. Înţelepciune, a omului ai putea tu care te făleşti cu tine însuţi, ai reuşi oare? În cer s-a aventurat unul în acest proiect, dar l-a ratat urât de tot şi a sfârşit unde nu şi-ar fi dorit. Toată Biblia este plină de aceste dovezi măreţe, începând din Genesa până la Apocalipsa şi Cuvântul, Isus, este firul roşu care trece peste fiecare filă din ea şi leagă lucrurile în aşa fel ca noi să avem parte de toate binecuvântările lui Dumnezeu, în Hristos Isus, prin Duhul Sfânt.

Mulţumim Tată, pentru că avem harul ca Acel, a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi şi până în zilele veşniciei, să stăpânească peste noi şi vieţile noastre, în fiecare zi desăvârşind mereu, mereu chipul Lui în noi. Astfel vom avea ocazia ca să ne bucurăm împreună cu Tine de VEŞNICIA cu DUMNEZEU. În Numele Tatălui, a Fiului şi a Duhului Sfânt.


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1111
  • Export PDF: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni