POSIBILITATILE DEPARTARII
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Meditatii  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 25/08/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

POSIBILITATILE DEPARTARII

"...cer totdeauna ca, prin voia lui Dumnezeu, sa am in sfarsit fericirea sa vin la voi. Caci doresc sa va vad..." Romani 1: 10, 11

De aproape, lucrurile se fac si se intampla mai usor. De departe, mai greu. De aproape, te-ai dus, ai vazut, l-ai imbratisat, ti-a vorbit, ai ascultat, ati ras sau plans impreuna, ai intrebat si ti-a raspuns, ai fost cu ei si ei cu tine. Si toate acestea cu mimica, cu gesturi, cu sentimente...peste ce iti ofera mediul online. De departe, faci doar ce poti. E un chin al departarii !
Sigur este ca, lucrurile facute de departe au o intensitate mai mare si in acelasi timp, transmit un mesaj mult mai puternic. Ce se intampla cu cel care este departe spune foarte mult despre el. Modul in care se raporteaza la casa, la frati, la prieteni, la mediul si universul lui familial...chiar si la Dumnezeu, contribuie la creionarea unui anumit portret. Departarea este grea si grea a fost in toate timpurile. Apostolul Pavel a trait povara de a fi departe de cei dragi de foarte multe ori. Gandul lui era la ei, inima era la ei, rugaciunea era indreptata spre ei, planifica sa vina la ei, tanjea de dor sa ajunga la ei...acesta era marele apostol Pavel.
Dragi prieteni, ce facem cu departarea sau in departare ? Putem apropia distantele daca facem ce trebuie. Si trebuie sa facem ceea ce conteaza cu adevarat ! Vad cateva posibilitati:
-in departare sa nu ne uitam propria tara. Da, peste tot suntem straini, destinatia noastra finala e sus, dar intr-un mod special suntem legati de glia stramoseasca. Oamenii Bibliei isi iubeau tara, atat de mult incat si plangeau dupa ea...
-in departare sa nu-i uitam pe cei dragi. Suna-i, scrie-le, ajuta-i cat poti, vino sa-i vezi, poarta-le dorul, continua sa-i iubesti. Sunt ai tai, nu ai altii.
-in departare roaga-te pentru tine si pentru toti aceia pe care ii cunosti. Cere de la Dumnezeu sanatate pentru ei, mantuire, protectie, putere si binecuvantare. E cel mai important lucru pe care il poti face din departare. Fa din el o practica !
-in departare fa toate lucrurile ca in apropiere. Fii om, fii harnic, fii responsabil, fii chibzuit, fii credincios. Ramai ca Iosif in Egipt si ca Daniel in Babilon.

Pastor Ioan Cocirteu

Statistici
  • Vizualizări: 931
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni