Tatal Nostru "...painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi..." Matei 6: 11
Autor: Pastor Ioan COCIRTEU -BCB2  |  Album: Tatal Nostru  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de elveniva in 31/07/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi

"...painea noastra cea de toate zilele, da-ne-o noua astazi..."
Matei 6: 11

     
Daca ai paine si apa e gata masa. Si painea o avem, si apa o avem, slava Domnului ! Painea cea de toate zilele este rezultatul muncii noastre si demonstratia clara ca suntem binecuvantati de Domnul !
Fiind elementul de baza al alimentatiei noastre, painea cea de toate zilele ne poate invata atat de multe lucruri.
Mai intai, painea reprezinta nevoia noastra trupeasca de fiecare zi. De multe alimente chiar te poti lipsi intr-o zi, insa cand e vorba de paine este mai greu. In ea este bobul de grau, germinat, copt si macinat, caruia Dumnezeu i-a dat forta sa hraneasca, sa sature, sa intretina viata.  Cata intelepciune, Doamne ce mare esti ! Ori de cate ori avem aceasta paine sa nu uitam ca Dumnezeu deja si-a revarsat binecuvantarea peste noi. Ce-i peste, e plus de binecuvantare.
     In al doilea rand, painea trebuie ceruta de la Dumnezeu. Ea indica spre dependenta noastra de El. In fiecare zi, noi trebuie sa o cerem de la Domnul. Venita pentru implinirea necesitatii noastre de hrana, ea insumeaza disperata noastra trebuinta, cat si resursa inepuizabila de care Dumnezeu dispune. Frati preaiubiti de Domnul, sa nu purcedem in dobandirea painii de unii singuri. Celor iubiti de El, le da painea ca in somn. In insotire cu Domnul, painea-i cu gust, painea satura, painea-i destula !
     In al trieilea rand, painea este planificata sa ne fie data in doze zilnice. Asa trebuie sa o cerem, doar pentru azi ! Procedand asa, suntem scutiti de grija si ingrijorarea istovitoare pentru ziua de maine. Sunt indemnat sa ma raportez la azi. Pentru maine am fagaduinta ca El isi va innoi hrana, si indurarea, si dragostea, si credinciosia pentru viata mea. De ce sa nu le am proaspete ?
     Dumnezeul nostru sa ingrijeasca de absolut toate trebuintele fiecaruia dintre noi ! El stie, El vrea si El poate sa o faca !

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2562
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni