Gala celebrităților
Autor: Edward Heppenstall  |  Album: Dumnezeu m-a găsit  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de IonPuiu in 07/07/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

   „De aceea Dumnezeu L-a înălțat nespus de mult și i-a dat Numele care este mai presus de orice nume" (Filipeni 2:9)

   Ia o foaie de hârtie și întocmește o listă a celebrităților preferate de tine. Ce anume crezi că trebuie neapărat incluse în această listă? Notează în partea stânga a foii numele celor mai mari oameni pe care i-a cunoscut vreodată omenirea. Dacă te pasionează istoria Americii, vei scrie probabil nume precum George Washington sau Abraham Lincoln. Dacă ai studiat filozofia, te vei gândi eventual la Socrate, Platon, Aristotel. Dacă ai studiat istoria lumii, îi vei lua în considerare pe Hannibal, Iuliu Cezar, Carol cel Mare ect. Dacă ai studiat religia, îi vei include fără îndoială pe Sfântul Francisc de Assisi, Martin Luther, Jean Calvin, John Wesly. Dacă te interesează sportul, vei include câțiva mari campioni.

   Pe partea dreaptă a foii, scrie numele lui Isus Hristos. Unde crezi că ar trebui plasat El, în raport cu toți ceilalți? Singur, într-o coloană separată? Consideri că este potrivit să îi evaluezi pe toți în funcție de El? Este Isus Hristos etalonul nostru al tuturor?

   Fața lumii s-a schimbat mult, însă oamenii s-au schimbat prea puțin. Studiază viața Domnului Isus și scrie în dreptul numelui Său cum crezi că era El, cauzele pentru care a luptat și învățăturile pe care a căutat să le transmită. Printre cuvintele pe care le poți întrebuința pentru a-L descrie se pot număra și dragostea, integritatea, puritatea, smerenia, bunătatea, îndurarea, compasiunea - tot atâtea valori esențiale astăzi ca odinioară.

   Omenirea este într-o stare jalnică. Ce mare om din lista ta crezi că ar fi în stare să ne arate calea de ieșire din această situație disperată? Nu poate fi decât un om care înțelege problemele noastre și care ne poate oferi răspunsurile corecte. Isus Hristos este cel mai mare Om al tuturor timpurilor. Cel mai mare compliment pe care i-L putem face unui om este să-i spunem că seamănă cu Hristos. Câți dintre noi dorim să trăim ca El? Dacă vrem să ne schimbăm viața și să schimbăm lumea noastră, trebuie să ducem viața pe care a dus-o El.

   Puterea care L-a susținut în viață a fost credința în Tatăl Său. El a venit ca să ne dea și nouă puterea de a trăi prin această credință.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1169
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni