Cum se produce o schimbare
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de simona-cornelia in 23/03/2015
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
În cartea sa: „Thinking for a Change (Gândeste-te la o schimbare)”, Dr. John Maxwell spune: „Gândul potrivit, plus persoanele potrivite, din motivul potrivit produc întotdeauna rezultatul potrivit”. Sa ne oprim câteva clipe si sa le luam pe rând: 

1) Gândul potrivit. Gândirea produce idei, iar ideile au o putere si un potential incredibil. Dar fiecare idee începe ca „un gând samânta”, asa ca trebuie sa-l hranesti si sa-l protejezi. 

2) Persoanele potrivite. Când expui ideile potrivite oamenilor potriviti, se întâmpla lucruri marete. In compania lor, ideea înfloreste si începe sa apara ca fiind posibila. 

3) Mediul potrivit. în mediul potrivit, gândirea este valorificata, ideile au un suflu proaspat, parerile celorlalti sunt bine primite, se asteapta schimbari, se încurajeaza întrebarile, se verifica orgoliile, ideile sunt bine venite, iar gândirea genereaza lucru în echipa. 

4) Momentul potrivit. împaratul Adrian a spus: „A avea dreptate prea devreme înseamna a gresi”. Chiar daca esti înca în etapa „prelungita” a unei idei, fa-o cunoscuta fara sa mai astepti, fara cadre de timp sau scopuri definite rigid. De ce? Deoarece daca încerci s-o aplici prea devreme, s-ar putea sa nu supravietuiasca. 

5) Motivul potrivit. J.P.Morgana spus: „Omul are întotdeauna doua motive pentru a face ceva: o ideea buna si adevaratul motiv”. 

Motivele conteaza -iar motivele egoiste ne descalifica. Dumnezeu sta numai în spatele ideilor care îi împlinesc scopurile si care demonstreaza dragostea Lui pentru altii. Uneori o idee devine mareata când intra în parteneriat cu o alta idee; alteori, ea exceleaza asa cum este. Un lucru e sigur: când îti dezvolti gândirea, gândirea te dezvolta pe tine.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 988
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni