Fugi de vorbărie!
Autor: Thomas A. Kempis  |  Album: Urmând pe Cristos (Imitatio Christi)  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 20/05/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 5 voturi

 1. Fugi cît poţi de zarva lumii, căci vorbirea despre lucrurile lumii, chiar cînd e cu un cuget bun, îngreuiază duhul. În aceasta repede cădem şi ne vedem prinşi în cursa deşertăciunii. De multe ori am dorit să fiu tăcut şi între oameni să nu fi fost. Şi de ce vorbim aşa de lesne şi glumim cu atîta plăcere unul cu altul, cînd rareori ne întoarcem la tăcere cu cugetul nepătat? Pentru că în starea de vorbă căutăm să ne mîngîiem unul pe altul şi să ne uşurăm inima încărcată de atîtea griji. De aceea gîndul şi vorba noastră se învîrtesc mai mult în jurul lucrului pe care îl iubim sau îl dorim, ori a lucrurilor care ne stau împotrivă.

 2. Dar, vai, cîtă deşertăciune în vorbirea noastră! Căci mîngîierea pe care o căutăm înafară, împiedică mîngîierea dinăuntru, pe care numai Dumnezeu o poate da. Veghiaţi dar şi vă rugaţi, ca să nu treacă vremea în zadar. Dacă e să vorbeşti, vorbeşte despre lucrurile care sunt spre zidire. Obiceiul rău şi puţina grijă pe care o avem în a spori în cele bune, ne împiedică de a pune strajă gurii noastre. Cu toate acestea o duhovnicească stare de vorbă despre lucrurile Duhului, mai ales dacă ea are loc între oameni care sunt un duh şi un cuget în Dumnezeu, contribuie foarte mult la sporirea vieţii duhovniceşti.

ferice de oricine ascultă de aceste sfaturi!
Adăugat în 22/05/2013 de Ioanhapca
amin!
Adăugat în 22/05/2013 de sanda_tulics
Sunt mândru ca de fiecare dată să vă citesc creațiile, și să vă mulțumesc in Numele Domnului, pentru osteneala D-voastră !Domnul să vă răsplătească cu locul cel mult dorit !
Adăugat în 23/05/2013 de viorel77
Fiţi binecuvîntaţi(te), fie ca orice postare să fie spre zidire, spre slava Domnului.
Adăugat în 23/05/2013 de floridinmaracineni
Doamne, ajuta-ne, caci noi femeile, tare mult vorbim!
Adăugat în 23/05/2013 de loredanam
Ai dreptate Daniela.M[ de multe ori''vorbarim''si nu vorbim...
Adăugat în 24/05/2013 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1688
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni