Stricaciunea oamenilor incepe de la inima.
Autor: MihailCiprianMuresan  |  Album: Invataturi din Psalmi.  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de MihailCiprianMuresan in 06/01/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi
Referințe

Psalmul 14:1. Stricaciunea oamenilor incepe de la inima.

ianuarie 5, 2013

1. (Catre mai marele cantaretilor. Un psalm al lui David.) Nebunul zice in inima lui: “Nu este Dumnezeu!” S-au stricat oamenii, fac fapte urate; nu este niciunul care sa faca binele.

…………………………………………………………………………………………………………………….

David  scrie catre mai marele cantaretilor acest psalm incepand ca sa vorbeasca despre un om sau despre un fel de oameni. Nebunul. Stiai ca nebunul vorbeste mult cu propria lui inima si mai putin cu altii?. Si poate ca acolo in inima acelui om nebun era o lupta in realitate. Inima de partea ei incerca ca sa il convinga pe acel om de existenta lui Dumnezeu, iar omul incerca de partea lui sa isi convinga inima de neexistenta lui Dumnezeu. Pai asta este o tragedie oameni bunii. Nebunul stie ca are inima, nebunul stie ca inima asculta ganduri si sfaturi si invataturi, si nebunul incepe sa nege existenta lui Dumnezeu si primul lucru dupa  negarea existentei lui Dumnezeu pe care nebunul sa il faca este publicitatea,  nebunul vrea ca si alti sa stie de crezul lui personal, asa ca imediat nebunul  incepe schimbarea in propria lui carcasa, vorbeste imediat inimii lui, ceace inseamna ca nebunia nu se naste in inima ci in ganduri, in minte, si apoi este coborata in inima informatia pe carari cunoscute  numai de proprietarul inimii.   Eu vad acolo o mare lupta, fiindca inimile si rarunchii omului sunt cercetate de Dumnezeu, si inima omului inainte ca sa ajunga o inima necredincioasa lui Dumnezeu invata mai intai de la stapanul ei . Ca si in cazul de fata aceasta inima invata lucruri neadevarate, i se spun lucruri neadevarate. Iar David vede in aceasta pornire a acestui om nebun o mare stricaciune. Pentru ca oamenii care neaga existenta lui Dumnezeu sunt oameni care nu mai au caracter, incep ca sa faca fapte urate, si nici prin gand nu le trece ca sa faca binele. Acolo in inima acelor oameni binele este invins de faptele urate, faptele urate sunt sustinute de stricaciunea oamenilor si acest lucru este ca un lant care isi primeste  puterea din inima omului.

Ce vremuri vor fi acele vremuri cind oameni vor fi stricati din inima inspre afara, cand stricaciunea inimi se va vedea in faptele lor? Tu ce crezi? Vor fi vremuri bune, usoare?. Ce vremuri crezi ca vor fi in acele zile cand stricaciunea  oamenilor care neaga existenta lui Dumnezeu se va vedea in faptele urate indreptate impotriva oamenilor neprihaniti, impotriva celor nenorociti, impotriva poporului Israel?. Ce vremuri crezi ca o sa fie atunci cind inimile oamenilor nu vor mai fi sensibilizate ca sa faca binele, si ba inca ajutate de starea de nebunie vor face doar fapte urate?.

Ce vremuri crezi ca vor fi atunci cind ateii o sa devina majoritari, iar credinciosi pietre rare? Intrebari ce isi au raspunsul doar in Biblie, dar care ne pot ajuta sa ne trezim si sa ne pocaim si sa fim lumina in jurul nostru, nu cumva acest fenomen va fi mai diminuat, oprit chiar, pentru ca  as vrea sa va arat  finalul aratat de Biblie care are legatura cu acest soi de oameni care sunt atei, si nu cred in existenta lui Dumnezeu. Acesti oameni sunt aratati in cartea Apocalipsei capitolul 13, versetele 3 si 4, ca fiind oameni care  se vor inchina deavolului pentru lucrarea lui de pe pamant in acele vremuri unde cota ateismului va fi una fara de precedent in omenire.

Acele vremuri vor fi vremuri de criza, nu se va mai gasi nici macar un om ca sa faca binele. Iar daca astazi sunt oameni care mai fac lucruri bune este din cauza lui Isus Hristos prin Duhul Sfant, ca de altfel puterea omului este mica in a face binele, dar  mare in a face raul.

5.01.2013. Ireland.

Comentarii
Adaugă comentariu
Raportează o problemă
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 377
Opțiuni