Ce înseamnă scutit de pedeapsă?
Autor: Nica Ionel  |  Album: fara album  |  Tematica: Suferință
Resursa adaugata de ionelpas in 30/03/2015
    12345678910 0/10 X
Evrei 12:8:

8 Dar, dacă sunteţi scutiţi de pedeapsă, de care toţi au parte, sunteţi nişte feciori din curvie, iar nu fii.
Într-o altă traducere scrie așa:

„Dacă sunteți scutiți de pedeapsă, există o singură explicație și anume că nu sunteți copii ai lui Dumnezeu ci bastarzi”.


Iată ce scrie despre aceasta, Martyin Lloyd-Jones: Dacă ești un copil al lui Dumnezeu atunci cu certitudine vei fi pedepsit, pentru că Dumnezeu te pregătește pentru sfințenie. El nu este un tată indulgent care împarte dulciuri fără să țină seama de nimic și căruia nu-I pasă ce ni se întâmplă. Dumnezeu este sfânt și ne pregătește pentru El și pentru slavă; și pentru că suntem ce suntem, și pentru că păcatul este în noi, și pentru că lumea este ce este, trebuie să fim pedepsiți. Așa că El ne trimite încercări și necazuri ca să ne tragă în sus și ca să ne facă asemenea „chipului Fiului Său” dar nouă nu ne place și, ca dobitoacele țipăm pentru că nu ne place durerea. Ar fi bine să zicem împreună cu psalmistul: „Este spre binele meu că m-ai smerit” (Ps.119:71).

Citind aceste cuvinte și într-un mod special versetul din traducerea de mai sus am avut o înțelegere proaspătă a acestui subiect al suferinței și necazului: Dacă sunteți scutiți de pedeapsă există o singură explicație: nu împărăția plenară venită pe pământ, nici o relație normală cu Dumnezeu, nici evanghelia prosperității pusă în practică ci explicația e aceasta – dacă ești scutit ești un bastard, un copil din curvie și aici vorbim de curvia bisericii locale cu lumea. Acesta ești tu dacă te situezi aici, aceasta e singura explicație.

Dacă nu ești scutit de pedeapsă, zâmbește ești pe drumul bun!!

postată inițial pe: tineridelanganoi.wordpress.com
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1371
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni